Gęsina z Marcinem
Jak mówi przysłowie „Na świętego Marcina najlepsza gęsina…”, a co dopiero gęsina od samego Szefa Marcina – Mistrza Złotego Półgęska – z niezmienną gwaracją dobrego smaku!
To już 11 listopada obchodzimy święto Św. Marcina!
Z tej okazji zapraszamy Was w dniach 11-14 listopada 2021 r. na menu z gęsiny do restauracji Pałacu Bursztynowego!
Jak świętować, to świętować – aż cztery dni uczty kulinarnej, gęsich specjałów naszego Szefa Kuchni.
Gęś faszerowana… Bulion z gęsiny .. Czernina na gęsinie z piernikiami… Udko z gęsi z babką piżok… Pyzy z gęsiną… Tatar z gęsi. Sałatka z wątróbką z gęsi. Rogal marciński!
Jak gęsina to w towarzystwie wina – do gęsi polecamy białe wino „Sol de Chile” ze szczepu chardonnay.
Lubicie gęsinę
Macie ochotę spróbować
Zarezerwuj stolik
Kontakt: 54 231-91-00
Kontakt z nami
Contact Us