Dania inspirowane kuchnią francuską
Noc w Paryżu
Zupa
Delikatny krem kalafiorowy, chips z boczku i grillowany coquilles Saint-Jacques (małża św.Jakuba)
Danie główne
Polędwiczka po Parysku
(polędwiczka marynowana w żubrówce, miodzie i musztardzie francuskiej z dodatkiem tymianku otulona a la foie gras (mus z wątróbek gęsich), zawinięta w ciasto francuskie podawana z dodatkiem sosu grzybowego z miętą oraz ziemniakami puree z musztarda dijon i karmelizowanymi buraczkami)
Deser
Suflet czekoladowy z pastą z mango, żelką malinową, pudrem z piernika i lodami kasztanowymi
Bufet zimnych przekąsek
– tatar wołowy
– deski serów z winogronem
– mięsa pieczone i wędzone
– roladki z cukinii z granatem, kolendrą, orzechami i serem filadelfia
– tortilla w 3 smakach
– sałatka z szpinakiem i serem lazur
– pomidorki z serem kozim
– pasztet z gęsi z konfiturą z czerwonej cebuli .
– galantyna z kurczaka
– mus z wątróbek z koniakiem
– sałatka z grillowanym kurczakiem i karmelizowanym grejpfrutem
Bufet słodki
– sałatka owocowa
– musy owocowe
– wybór ciast
Bufet ciepłych dań
– kaczka w sosie pomarańczowym
– roladka z kurczaka w sosie bazyliowym
– quiche lorraine (tatra z warzywami)
– sandacz zapiekany w beszamelu z szpinakiem
Dodatki:
– ziemniaki pieczone ,
– warzywa gotowane,
– kapusta czerwona zasmażana
– zestaw surówek ,
– ryż ,
– kluski z boczkiem
Zupa
Francuska zupa cebulowa zapiekana ciastem francuskim
W cenie butelka wódki lub wina na parę oraz wino musujące do toastu noworocznego
Kontakt z nami
Contact Us