fbpx
  • Polski
  • English
  • Menu Sylwesterowe

    Dania inspirowane kuchnią francuską

    Noc w Paryżu

     

    Zupa

    Delikatny krem kalafiorowy, chips z boczku i grillowany coquilles Saint-Jacques (małża św.Jakuba)

    Danie główne

    Polędwiczka po Parysku
    (polędwiczka marynowana w żubrówce, miodzie i musztardzie francuskiej z dodatkiem tymianku otulona a la foie gras (mus z wątróbek gęsich), zawinięta w ciasto francuskie podawana  z dodatkiem sosu grzybowego z miętą oraz ziemniakami puree z musztarda dijon  i karmelizowanymi buraczkami)

    Deser

    Suflet czekoladowy z pastą z mango, żelką malinową, pudrem z piernika i lodami kasztanowymi

    Bufet zimnych przekąsek

    – tatar wołowy
    – deski serów z winogronem
    – mięsa pieczone i wędzone
    – roladki z cukinii z granatem, kolendrą, orzechami i serem filadelfia
    – tortilla w 3 smakach
    – sałatka z szpinakiem i serem lazur
    – pomidorki z serem kozim
    – pasztet z gęsi z konfiturą z czerwonej cebuli .
    – galantyna z kurczaka
    – mus z wątróbek z koniakiem
    – sałatka z grillowanym kurczakiem i karmelizowanym grejpfrutem

    Bufet słodki

    – sałatka owocowa
    – musy owocowe
    – wybór ciast

    Bufet ciepłych dań

    – kaczka w sosie pomarańczowym
    – roladka z kurczaka w sosie bazyliowym
    – quiche lorraine (tatra z warzywami)
    – sandacz zapiekany w beszamelu z szpinakiem
    Dodatki:
    – ziemniaki pieczone ,
    – warzywa gotowane,
    – kapusta czerwona zasmażana
    – zestaw surówek ,
    – ryż ,
    – kluski  z boczkiem

    Zupa

    Francuska zupa cebulowa zapiekana ciastem francuskim

    W cenie butelka wódki lub wina na parę oraz wino musujące do toastu noworocznego

    Kontakt z nami

    Contact Us

    ul. Okrężna 21
    87-800 Włocławek

    +48 54 231 91 00
    +48 507 025 443
    RECEPCJA@PALACBURSZTYNOWY.PL

    Sprawdź także

    Check also

  • Polski
  • English
  • kalendarz Rezerwacja
    kalendarz Reservation
    Kontakt: +48 507 025 443