fbpx
  • Polski
  • English
  • Menu Restauracja

    Szef kuchni poleca

    Chef recommends

    Gęś faszerowana
    (gęś faszerowana, podroby, kasza, kluski śląskie,
    jabłka nadziewane kapustą)
    Set dla 8 osób
    / zamówienie należy składać
    z dwudniowym wyprzedzeniem /

    Stuffed goose
    (stuffed goose, podobie, groats, Silesian dumplings, apples stuffed with cabbage)
    / order should be submitted two days in advance /

    460,00 PLN – 4 kg/ 800 g/ 800 g/ 400g

    Przystawki

    Starters

    Bruschetta z wołowiną i sosem pesto
    (pieczywo, carpaccio wołowe, kapary, krem balsamico)
    Bruschetta with beef and pesto
    (bred, beef carpaccio, capers, balsamico cream)

    36,00 PLN – 40 g / 40 g

    Tatar wołowy
    (mięso wołowe, filet anchois, musztarda francuska,
    ogórek kiszony, cebulka, podgrzybek, żółtko,
    pieczywo Pałacowe)
    Beef tartare
    (beef, anchois fillet, French mustard, pickled cucumber, onion, mashrum, egg yolk, Palace Bread)

    34,00 PLN – 70 g / 10 g / 10g

    Quiche Lorraine
    (ciasto kruche, sardynki, omlet)
    Quiche Lorraine
    (shortcake, sardines, omlette)

    28,00 PLN – 120g

    Sałatki

    Salads

    Sałatka z tuńczykiem
    (polędwiczki z tuńczyka, buraczki, soczewica,
    kalafior romanesco, ocet balsamiczny)
    50 g / 100g

    Tuna salad
    (tuna tenderloin, beetroot, lentils, cauliflower romanesco, balsamic vinegar)

    38,00 PLN

    Sałatka z grillowanym kurczakiem
    (filet z kurczaka, rukola, figa, pomelo, orzechy, parmezan)
    80 g / 170g

    Salad with grilled chicken
    (chicken fillet, fig, argula, nuts, pomelo, parmesan)

    32,00 PLN

    Zupy

    Soups

    Gazpacho
    (pomidory, papryka, ogórek, zioła)
    Gazpacho
    (tomatoes, pepper, cucumber, herbs)

    18,00 PLN – 250 ml

    Zupa cebulowa
    (ser gruyere, szynka parmeńska, ciasto francuskie)
    Onion soup
    (gruyere chesee, prosciutto, french pastry)

    19,00 PLN – 250 ml

    Bulion z przepiórki
    (przepiórka, pierożki, warzywa, bulion)
    Quail soup
    (quail, dumplins, vegetables)

    23,00 PLN – 250 ml / 50 g

    Dania główne

    Main courses

    Musaka grecka
    (udziec jagnięcy, bakłażan, pomidory pelatii)

    Greek moussaka
    (a leg of lamb, eggplant, tomates pelati)
    59,00 PLN – 250g

    Królik pieczony
    (królik, sos śmietanowy, kopytka szpinakowe,
    puree z marchwi i imbiru)

    Roasted rabbit
    (rabbit, cream sauce, spinach dumplings,
    carrot and ginger puree)
    58,00 PLN – 200g / 100g / 80g

    Przepiórka z soczewicą
    (przepiórka, soczewica, kalafior romanesco)

    Quail with lentils
    (quail, lentils, cauliflower romanesco)
    56,00 PLN – 1 piece / 80g / 80g

    Stek t-bone
    (wołowina t-bone, grilowane warzywa,
    ziemniaki pieczone w ziołach)

    T-bone steak
    (t-bone beef, grilled vegetables,
    baked potatoes in herbs)
    119,00 PLN – 450g / 100g / 100g

    Burger amerykański
    (bułka czarna z sezamem, mięso wołowe, grillowany boczek, pomidory, pikle, frytki z batatów, sos amerykański)

    American burger
    (black roll with sesame, beef, grilled bacon, tomatoes, pickles, sweet potato fries, american sauce)
    38,00 PLN – 80 g / 120 g / 80 g / 100 g

     

    Dania z ryb

    Fish dishes

    Halibut pieczony w ziołach
    (halibut, gnocchi marchwiowe, sos berneński,
    puree z groszku)

    Halibut baked with herbs
    (halibut, carrot gnocchi, bernese sauce, pea puree)
    65,00 PLN – 180 g / 100 g / 100 g

    Makarony / pierogi

    Pasta / dumplings

    Pyzy z gęsiną
    (gęsina, kapusta zasmażana z grzybami, okrasa)
    Dumplings with goose meat
    (goose, fried cabbage with mushrooms, lard)
    32,00 PLN – 3 szt/ 100g

    Tagliatelle z owocami morza
    (czarny makaron, mule, krewetki, białe wino, śmietana)
    Tagliatelle with seafood
    (black pasta, prawns, white wine, cream)
    67,00 PLN – 200 g

    Ravioli z grzybami
    (grzyby chiney, dynia marynowana, ser lazur)
    Ravioli with mushrooms
    (chiney mushrooms, marinated pumpkin, azure cheese)
    38,00 PLN – 300 g

    Desery

    Desserts

    Tarta czekoladowa
    (czekolada gorzka, piernik, imbir, cynamon)
    Chocolate tarte
    (dark chocolate, gingerbread, ginger, cinnamon)
    29,00 PLN – 120g

    Lody kasztan-chałwa
    (kasztany, chałwa, świeża mięta, mus truskawkowy)
    Ice cream chestnut – halvah
    (chestnut, halvah, fresh mint, strawberry mousse)
    21,00 PLN – 100g

    Gofry z owocami
    (mascarpone, czekolada gorzka, owoce)
    Waffle with fruits
    (mascarpone, dark chocolate, fruits)
    21,00 PLN – 1 szt

    Menu dla dzieci

    Kids menu

    Domowa pomidorowa z kluseczkami
    Homemade tomato with noodles
    11,00 PLN – 250 ml

    Stripsy z kurczaka, frytki, gotowana marchewka
    Chicken strips, fries, boiled carrots
    23,00 PLN – 120 g/ 100 g / 100 g

    Naleśniki amerykańskie, karmelizowana pomarańcza,
    syrop klonowy

    American Pancakes, caramelized orange, maple syrup
    17,00 PLN – 3 szt / 150 g

    Dania mogą zawierać alergeny. O szczegóły proszę zapytać kelnera.
    Courses can contain allergens. You may ask your waiter about details.

    Kontakt z nami

    Contact Us

    ul. Okrężna 21
    87-800 Włocławek

    +48 54 231 91 00
    +48 507 025 443
    RECEPCJA@PALACBURSZTYNOWY.PL

    Sprawdź także

    Check also

  • Polski
  • English
  • kalendarzZadzwoń
    mapaMapa
    kalendarzRezerwacja
    kalendarzMenu
    kalendarzCall
    mapaMap
    kalendarz Reservation
    kalendarzMenu
    Kontakt: +48 507 025 443
    Bon Turystyczny