fbpx
  • Polski
  • English
  • Menu Restauracja

    Szef kuchni poleca

    Chef recommends

    Gęś faszerowana
    (gęś faszerowana, podroby, kasza, kluski śląskie,
    jabłka nadziewane kapustą)
    Set dla 8 osób
    / zamówienie należy składać
    z dwudniowym wyprzedzeniem /

    Stuffed goose
    (stuffed goose, podobie, groats, Silesian dumplings, apples stuffed with cabbage)
    / order should be submitted two days in advance /

    340,00 PLN – 4 kg/ 800 g/ 800 g/ 400g

    Przystawki

    Starters

    Placki z łososiem
    (placki ziemniaczane, wędzony łosoś, sos miętowy)
    Potato cakes with salmon

    (potato cakes, smoked salmon, mint sauce)

    28,00 PLN – 100 g/ 50 g/ 20 g

    Tatar wołowy
    (mięso wołowe, filet anchois, musztarda francuska,
    ogórek kiszony, cebulka, podgrzybek, żółtko,
    pieczywo Pałacowe)
    Beef tartare
    (beef, anchois fillet, French mustard, pickled cucumber, onion, mashrum, egg yolk, Palace Bread)

    28,00 PLN – 100 g / 10 g / 10g

    Sałatki

    Salads

    Sałatka
    szpinakowa z granatem i parmezanem
    (szpinak, granat, winogrono, ser parmezan, sos bbq)
    300 g

    Spinach salad with pomegranate and Parmesan cheese
    (spinach, pomegranate, grape, parmesan cheese, bbq sauce)

    26,00 PLN – 300ml

    Zupy

    Soups

    Cappuccino z leśnych grzybów
    (borowiki, podgrzybki, kluski z topinamburem)
    Cappuccino made from forest mushrooms
    (boletus, bay boletes, noodles with Jerusalem artichoke)

    19,00 PLN – 300 ml

    Grzaniec z dyni
    (dynia, imbir, chilli, mleko kokosowe, puder z oliwek)
    Pumpkin mulled wine
    (pumpkin, ginger, chilli, coconut milk, olive powder)ut juice

    16,00 PLN – 300 ml

    Czernina na gęsinie z piernikami
    (gęsina, kluski ziemniaczane, piernik, śliwki, jabłka)
    Blood soup on goose meat with gingerbread
    (goose meat, potato dumplings, gingerbread, plums, apples)

    14,00 PLN – 300 ml

    Dania główne

    Main courses

    Sztufada z dzika
    (dzik, sos z kwiat em lawendy,
    puree ziemniaczano chrzanowe, buraczki)

    Boar sticks
    (wild boar, lavender flower sauce,
    potato-horseradish puree, beetroots)
    65,00 PLN – 150g / 100 g / 50 g

    Królik pieczony z szałwią
    (królik, sos śmietanowy, kopytka szpinakowe,
    puree z marchwi i imbiru)

    Roasted rabbit with sage
    (rabbit, cream sauce, spinach dumplings,
    carrot and ginger puree)
    58,00 PLN – 200g / 100g / 150g

    Stek z antrykotu
    (antrykot wołowy, grillowane warzywa, pieczone ziemniaki w ziołach)

    Entrecote steak
    (beef entrecote, grilled vegetables,
    baked potatoes in herbs)
    89,00 PLN – 450g / 200g / 150g

    Burger amerykański
    (bułka czarna z sezamem, mięso wołowe, grillowany boczek, pomidory, pikle, frytki z batatów, sos amerykański)

    American burger
    (black roll with sesame, beef, grilled bacon, tomatoes, pickles, sweet potato fries, american sauce)
    38,00 PLN – 80 g / 120 g / 100 g / 100 g

     

    Dania z ryb

    Fish dishes

    Halibut pieczony w ziołach
    (halibut, gnocchi marchwiowe, sos berneński,
    puree z groszku)

    Halibut baked with herbs
    (halibut, carrot gnocchi, bernese sauce, pea puree)
    64,00 PLN – 180 g / 150 g / 100 g

    Krewetki królewskie
    (krewetki, sałata, białe wino, natka, limonka,
    grzanki czosnkowe)

    King prawns
    (prawns, lettuce, white wine, parsley, lime,
    garlic toasts)
    69,00 PLN – 6 szt

    Makarony / pierogi

    Pasta / dumplings

    Pyzy z gęsiną
    (gęsina, kapusta zasmażana z grzybami, okrasa)
    Dumplings with goose meat
    (goose, fried cabbage with mushrooms, lard)
    28,00 PLN – 3 szt/ 150g

    Pierogi z ciecierzycą
    (ciecierzyca, ser tofu, salsa pomidorowa)
    Dumplings with chickpeas
    (chickpeas, tofu cheese, tomato salsa)
    28,00 PLN – 5szt

    Ravioli z grzybami
    (grzyby chiney, dynia marynowana, ser lazur)
    Ravioli with mushrooms
    (chiney mushrooms, marinated pumpkin, azure cheese)
    38,00 PLN – 300 g

    Desery

    Desserts

    Strudel jabłkowy
    (ciasto francuskie, jabłka , sorbet pomarańczowy,
    sos angielski, przyprawy korzenne)
    Apple strudel
    (puff pastry, apples, orange sorbet, English sauce, spices)
    24,00 PLN – 150g

    Torcik cappuccino
    (biszkopt ,cappuccino śmietankowe, sos mango)
    Cappuccino cake
    (sponge cake, cream cappuccino, and mango sauce)
    16,00 PLN – 150g

    Suflet z białej czekolady
    (biała czekolada, sos malinowo miętowy
    White chocolate souffle
    (white chocolate, raspberry and mint sauce)
    16,00 PLN – 150g

    Dania mogą zawierać alergeny. O szczegóły proszę zapytać kelnera.
    Courses can contain allergens. You may ask your waiter about details.

    Kontakt z nami

    Contact Us

    ul. Okrężna 21
    87-800 Włocławek

    +48 54 231 91 00
    +48 507 025 443
    RECEPCJA@PALACBURSZTYNOWY.PL

    Sprawdź także

    Check also

  • Polski
  • English
  • kalendarz Rezerwacja
    kalendarz Reservation
    Kontakt: +48 507 025 443
    Bon Turystyczny