fbpx
  • Polski
  • English
  • Menu Restauracja

    Szef kuchni poleca

    Chef recommends

    Pieczony udziec z sarny, kluski ziemniaczane
    okraszone boczkiem, kapusta zasmażana z grzybami leśnymi
    (zamówienie należy składać z wyprzedzeniem dwudniowym)

    Roasted deer leg served with Silesian dumplings, bacon and
    fried cabbage with forest mushrooms
    / order should be submitted two days in advance /

    480,00 PLN – 1 sztuka ok. 2kg/ 800g/ 800g

    Przystawki

    Starters

    Ser pleśniowy panierowany w sezamie białym i czarnym podawany na rukoli z dodatkiem frużeliny wiśniowej
    z piernikiem

    Blue cheese breaded in white and black sesame, served on
    arugula with cherry in jelly and gingerbread

    34,00 PLN – 120g

    Sałatki

    Salads

    Sałatka z grillowanym indykiem podana z awokado, mango oraz sosem truskawkowym i chlebkiem pita
    Grilled turkey salad served with avocado, mango, strawberry sauce and pita bread

    32,00 PLN – 300g

    Zupy

    Soups

    Krem z kalafiora podany z pieczonym łososiem
    z dodatkiem oliwy koperkowo – cytrynowej

    Cauliflower cream served with baked salmon with the addition of dill and lemon oil

    19,00 PLN – 250 ml

    Zupa kurkowa podana z lanymi kluskami z akcentem soku z kiszonej kapusty
    Chanterelle soup served with poured dumplings with a hint of sauerkraut juice

    23,00 PLN – 250 ml

    Chłodnik na bazie awokado oraz mango z dodatkiem świeżej mięty
    Cold soup based on avocado and mango with the addition of fresh mint

    19,00 PLN – 250 ml

    Dania główne

    Main courses

    Szaszłyk jagnięcy podany z chipsami i sałatką
    z pieczonych warzyw oraz sosu miętowego

    Lamb shashlik served with crisps, roasted vegetable salad and mint sauce

    59,00 PLN – 140g / 150g

    Kurczak molle w sosie czekoladowym podany
    z grillowanym ananasem oraz ryżem pilav

    Chicken molle in chocolate sauce, served with grilled pineapple and pilav rice

    38,00 PLN – 140g / 50g / 150g

    Stek z antrykotu podany z grillowanymi warzywami
    i pieczonymi ziemniakami w ziołach

    Entrecote steak served with grilled vegetables and baked potatoes with herbs

    89,00 PLN – 450g/ 200g/ 150g

    Dania z ryb

    Fish dishes

    Ryba labraksa – okoń morski podana z sałatką grecką
    i chlebkiem pita

    Sea bass – sea bass served with Greek salad and pita bread

    64,00 PLN – 380g/ 250g/ 1szt.

    Krewetki królewskie (6 szt) smażone na maśle, podlewane białym winem z dodatkiem natki i limonki, podawane na grzankach czosnkowych
    King prawns fried in butter, watered with white wine, parsley and lime, served on garlic croutons

    69,00 PLN – 140g/ 6szt.

    Makarony / pierogi

    Pasta / dumplings

    Makaron rigatoni z kurkami, koprem
    i pomidorkami cherry

    Rigatoni pasta with chanterelles, dill, and cherry tomatoes

    34,00 PLN – 200 g

    Pierogi z jagnięciną podane z ćwikłą i chrzanem
    Lamb dumplings served with beetroot and horseradish

    42,00 PLN – 5 szt.

    Desery

    Desserts

    Ciasto Toffi z galaretką i owocami
    Toffee cake with jelly and fruit

    23,00 PLN – 150 g

    Krem brulle pomarańczowy z sorbetem malinowym
    Orange brulle cream with raspberry sorbet

    24,00 PLN – 120 g

    Sorbet malinowy z miętą
    Raspberry sorbet with mint

    23,00 PLN – 150 g

    Dania mogą zawierać alergeny. O szczegóły proszę zapytać kelnera.
    Courses can contain allergens. You may ask your waiter about details.

    Kontakt z nami

    Contact Us

    ul. Okrężna 21
    87-800 Włocławek

    +48 54 231 91 00
    +48 507 025 443
    RECEPCJA@PALACBURSZTYNOWY.PL

    Sprawdź także

    Check also

  • Polski
  • English
  • kalendarz Rezerwacja
    kalendarz Reservation
    Kontakt: +48 507 025 443
    Bon Turystyczny