Menu Restauracja

Szef kuchni poleca
Chef recommends

Pieczony udziec z sarny, kluski ziemniaczane
okraszone boczkiem, kapusta zasmażana z grzybami leśnymi
(zamówienie należy składać z wyprzedzeniem dwudniowym)
Roasted deer leg served with Silesian dumplings, bacon and
fried cabbage with forest mushrooms
/ order should be submitted two days in advance /
480,00 PLN – 1 sztuka ok. 2kg/ 800g/ 800g
Przystawki
Starters

Carpaccio – comber z sarny marynowany
w creme de balsamico z akcentem jałowca
Carpaccio with deer in marinated vinaigrette balsamic with an accent of the juvenile as prescribed in the rukola’s assistant parmesan
34,00 PLN – 60g
Tatar z kaczki marynowany w cydrze
i przyprawach korzennych, czarny tost, gruszka
i marynowana dynia
Duck fillet tatare marinated in cider and spices , served on black toast with marinated pumpkin and pear
26,00 PLN – 70g
Sałatki
Salads

Sałatka Pałacowa
z pieczonym serem kozim oraz dżemem z żurawiny
Salad served with baked goat cheese and cranberry jam
23,00 PLN – 150g
Sałatka norweska z łososiem, gofr szpinakowy
Norwegian salad with salmon served on a spinach waffle
28,00 PLN – 60g
Zupy
Soups

Krem dyniowy z imbirem i chilli,
bezy z mleczka kokosowego
Pumpkin cream with ginger and chilli and coconut milk meringue
16,00 PLN – 250 ml
Bulion z sarny aromatyzowany lubczykiem
z makaronem naleśnikowym
Venison broth with pancake pasta, flavored with lovage
22,00 PLN – 250 ml
Zupa z grzybów leśnych z dodatkiem świeżej mięty
oraz klusek półfrancuskich
Forest mushroom soup with the addition of fresh mint and semi-French dumplings
23,00 PLN – 250 ml
Czernina na gęsinie zagęszczona pudrem z piernika
Black cheese on goose thickened with gingerbread powder
14,00 PLN – 250 ml
Dania główne
Main courses


Filet z kurczaka sous-vide, ziemniaki puree,
pappardelle warzywne,
sos na bazie czerwonego pesto
Sous-vide cooked chicken fillet with mashed potatoes, vegetable pappardelle and red pesto sauce
32,00 PLN – 150 g/ 100 g/ 100 g
Zrazy z dzika, kluski śląskie, karmelizowane buraczki
w miodzie wielokwiatowym
Wild boar roulades served with silesian dumplings served with carmelized beetriits in multi-flower honey
62,00 PLN – 180 g/ 150 g/ 100 g
Gulasz z sarny, placki ziemniaczane,
buraczki z akcentem chrzanowym
Venison goulash served on potato pancakes with beetroot and horseradish flavor
65,00 PLN – 150 g/ 150 g
Filet z kaczki w sosie calvados,
puree z czerwonej kapusty,
pierogi faszerowane jabłkiem z nutą cynamonu
Duck fillet in calvados sauce, served on puree with red cabbage with dumplings stuffed with apple and a hint of cinnamon
52,00 PLN – 200 g/ 4 szt./ 100 g
Stek z antrykotu, pieczone ziemniaki,
grillowane warzywa
Entrecote steak, served with baked potatoes and grilled vegetables
89,00 PLN – 450 g/ 150 g/ 150 g
Dania z ryb
Fish dishes

Pstrąg pieczony, ryż pilaw, świeże sałaty
Roast Trout with fresh salad and pilaf rice
56,00 PLN – 300 g/ 100 g/ 150 g
Makarony / pierogi
Pasta / dumplings

Bucatini z szynką parmeńską,
koprem włoskim i boczniakami
Bucatini with parma ham, fennel and oyster mushrooms
28,00 PLN – 200 g
Pierogi z jagnięciną aromatyzowane świeżą kolendrą,
kapusta zasmażana
Lamb dumplings flavored with fresh coriander and fried cabbage
42,00 PLN – 5 szt/ 150 g
Desery
Desserts

Tarta śliwkowo – korzenna, lody pałacowe
z owoców cytrusowych, sos angielski
Plum and spicy tart served with citrus ice cream and English sauce
21,00 PLN – 120 g
Truskawkowo-waniliowa rozkosz z nutą czekolady
Strawberry-vanilla delight with a hint of chocolate
13,00 PLN – 80 g
Dyniowa Panna Cotta aromatyzowana cynamonem,
sos z mleczka kokosowego
Pumpkin panna cotta with a hint of cinnamon and coconut milk sauce
15,00 PLN – 120 g
Menu dla dzieci
Kids menu

Zupa pomidorowa z lanymi kluskami
Tomato soup with poured dumplings
8,00 PLN – 250 ml
Stripsy z kurczaka, frytki oraz ketchup z dyni
Chicken strips with fries and pumpkin ketchup
18,00 PLN – 100 g/ 150 g / 50 g
Racuchy z bananami
Pancakes with bananas
14,00 PLN – 150 g
Dania mogą zawierać alergeny. O szczegóły proszę zapytać kelnera.
Courses can contain allergens. You may ask your waiter about details.
Zobacz też

Kontakt z nami
Contact Us
87-800 Włocławek
+48 54 231 91 00
+48 507 025 443
RECEPCJA@PALACBURSZTYNOWY.PL
Sprawdź także
Check also