fbpx
  • Polski
  • English
  • Menu Restauracja

    Szef kuchni poleca

    Chef recommends

    Pieczony udziec z sarny, kluski ziemniaczane
    okraszone boczkiem, kapusta zasmażana z grzybami leśnymi
    (zamówienie należy składać z wyprzedzeniem dwudniowym)

    Roasted deer leg served with Silesian dumplings, bacon and
    fried cabbage with forest mushrooms
    / order should be submitted two days in advance /

    480,00 PLN – 1 sztuka ok. 2kg/ 800g/ 800g

    Przystawki

    Starters

    Carpaccio – comber z sarny marynowany
    w creme de balsamico z akcentem jałowca

    Carpaccio with deer in marinated vinaigrette balsamic with an accent of the juvenile as prescribed in the rukola’s assistant parmesan

    34,00 PLN – 60g

    Tatar z kaczki marynowany w cydrze
    i przyprawach korzennych, czarny tost, gruszka
    i marynowana dynia

    Duck fillet tatare marinated in cider and spices , served on black toast with marinated pumpkin and pear

    26,00 PLN – 70g

    Sałatki

    Salads

    Sałatka Pałacowa
    z pieczonym serem kozim oraz dżemem z żurawiny
    Salad served with baked goat cheese and cranberry jam

    23,00 PLN – 150g

    Sałatka norweska z łososiem, gofr szpinakowy
    Norwegian salad with salmon served on a spinach waffle

    28,00 PLN – 60g

    Zupy

    Soups

    Krem dyniowy z imbirem i chilli,
    bezy z mleczka kokosowego

    Pumpkin cream with ginger and chilli and coconut milk meringue

    16,00 PLN – 250 ml

    Bulion z sarny aromatyzowany lubczykiem
    z makaronem naleśnikowym
    Venison broth with pancake pasta, flavored with lovage

    22,00 PLN – 250 ml

    Zupa z grzybów leśnych z dodatkiem świeżej mięty
    oraz klusek półfrancuskich
    Forest mushroom soup with the addition of fresh mint and semi-French dumplings

    23,00 PLN – 250 ml

    Czernina na gęsinie zagęszczona pudrem z piernika
    Black cheese on goose thickened with gingerbread powder

    14,00 PLN – 250 ml

    Dania główne

    Main courses

    Filet z kurczaka sous-vide, ziemniaki puree,
    pappardelle warzywne,
    sos na bazie czerwonego pesto
    Sous-vide cooked chicken fillet with mashed potatoes, vegetable pappardelle and red pesto sauce

    32,00 PLN – 150 g/ 100 g/ 100 g

    Zrazy z dzika, kluski śląskie, karmelizowane buraczki
    w miodzie wielokwiatowym

    Wild boar roulades served with silesian dumplings served with carmelized beetriits in multi-flower honey

    62,00 PLN – 180 g/ 150 g/ 100 g

    Gulasz z sarny, placki ziemniaczane,
    buraczki z akcentem chrzanowym

    Venison goulash served on potato pancakes with beetroot and horseradish flavor

    65,00 PLN – 150 g/ 150 g

    Filet z kaczki w sosie calvados,
    puree z czerwonej kapusty,
    pierogi faszerowane jabłkiem z nutą cynamonu
    Duck fillet in calvados sauce, served on puree with red cabbage with dumplings stuffed with apple and a hint of cinnamon

    52,00 PLN – 200 g/ 4 szt./ 100 g

    Stek z antrykotu, pieczone ziemniaki,
    grillowane warzywa
    Entrecote steak, served with baked potatoes and grilled vegetables

    89,00 PLN – 450 g/ 150 g/ 150 g

    Dania z ryb

    Fish dishes

    Pstrąg pieczony, ryż pilaw, świeże sałaty
    Roast Trout with fresh salad and pilaf rice

    56,00 PLN – 300 g/ 100 g/ 150 g

    Makarony / pierogi

    Pasta / dumplings

    Bucatini z szynką parmeńską,
    koprem włoskim i boczniakami
    Bucatini with parma ham, fennel and oyster mushrooms

    28,00 PLN – 200 g

    Pierogi z jagnięciną aromatyzowane świeżą kolendrą,
    kapusta zasmażana
    Lamb dumplings flavored with fresh coriander and fried cabbage

    42,00 PLN – 5 szt/ 150 g

    Desery

    Desserts

    Tarta śliwkowo – korzenna, lody pałacowe
    z owoców cytrusowych, sos angielski

    Plum and spicy tart served with citrus ice cream and English sauce

    21,00 PLN – 120 g

    Truskawkowo-waniliowa rozkosz z nutą czekolady
    Strawberry-vanilla delight with a hint of chocolate

    13,00 PLN – 80 g

    Dyniowa Panna Cotta aromatyzowana cynamonem,
    sos z mleczka kokosowego
    Pumpkin panna cotta with a hint of cinnamon and coconut milk sauce

    15,00 PLN – 120 g

    Menu dla dzieci

    Kids menu

    Zupa pomidorowa z lanymi kluskami
    Tomato soup with poured dumplings
    8,00 PLN – 250 ml

    Stripsy z kurczaka, frytki oraz ketchup z dyni
    Chicken strips with fries and pumpkin ketchup
    18,00 PLN – 100 g/ 150 g / 50 g

    Racuchy z bananami
    Pancakes with bananas
    14,00 PLN – 150 g

    Dania mogą zawierać alergeny. O szczegóły proszę zapytać kelnera.
    Courses can contain allergens. You may ask your waiter about details.

    Kontakt z nami

    Contact Us

    ul. Okrężna 21
    87-800 Włocławek

    +48 54 231 91 00
    +48 507 025 443
    RECEPCJA@PALACBURSZTYNOWY.PL

    Sprawdź także

    Check also

  • Polski
  • English
  • kalendarz Rezerwacja
    kalendarz Reservation
    Kontakt: +48 507 025 443
    Bon Turystyczny