NA ŚWIĘTEGO MARCINA GĘŚ I DZBAN WINA!
Wspólne celebrowanie weekendu 11 -13 listopada to już nasza coroczna tradycja. W ten weekend wracamy do polskich tradycji kulinarnych. Będzie królowało to co najlepsze – wino i delikatna, aromatyczna gęsina Szef Kuchni – Marcin Kosiński zaprasza na specjalne menu oparte na daniach z gęsiny.
Lubicie gęsinę? Macie ochotę spróbować?
Zarezerwuj stolik
Kontakt: 54 231-91-00
Przystawka
Carpaccio z fileta z gęsi marynowanego w czerwonym winie, podany z dynią w zalewie octowej, jabłuszkiem kaparowym oraz gruszką konferencją. – 36,00 PLN
Zupy
Czernina na gęsinie zagęszczana piernikami z akcentem cząbru, podana z kluskami ziemniaczanymi – 18,00 PLN
Krupnik na gęsinie podany z podrobami – 22,00 PLN
Dania główne
Kartacze z gęsiną podane z okrasą oraz kapustą zasmażana z grzybami – 53,00 PLN
Udko z gęsi serwowane z kluską śląską oraz z sosem na bazie jarzębiny i czerwonego wina z dodatkiem gruszki podanej z musem z czerwonej kapusty – 72,00 PLN
Deser
Rogale Marcinkowskie z nadzieniem marcepanowym , oprószone pomarańczą i polane białą czekoladą. – 11,00 PLN
Daniem sztandarowym jest gęś faszerowana, przepis autorski Szefa kuchni, który zdobył zloty półgęsek w 2013r. Jest to gęś faszerowana podrobami i kaszą gryczaną , serwowana przez Szefa Kuchni na „ płonąco ’’z dodatkami (kluski śląskie, sos pomarańczowy i kapusta czerwona zasmażana z gruszką konferencją i czerwonym winem z pobliskiej winiarni)
Zapraszam wszystkich na weekend z menu z daniami z gęsiny, życzę smacznego.
Szef kuchni, Marcin Kosinski
Kontakt z nami
Contact Us