fbpx
  • Polski
  • English
  • NA ŚWIĘTEGO MARCINA GĘŚ I DZBAN WINA!

    Wspólne celebrowanie weekendu 11 -13 listopada to już nasza coroczna tradycja. W ten weekend wracamy do polskich tradycji kulinarnych. Będzie królowało to co najlepsze – wino i delikatna, aromatyczna gęsina Szef Kuchni – Marcin Kosiński zaprasza na specjalne menu oparte na daniach z gęsiny.

    Lubicie gęsinę? Macie ochotę spróbować?
    Zarezerwuj stolik
    Kontakt: 54 231-91-00

    Przystawka

    Carpaccio z fileta z gęsi marynowanego w czerwonym winie, podany z dynią w zalewie octowej, jabłuszkiem kaparowym oraz gruszką konferencją. – 36,00 PLN

    Zupy

    Czernina na gęsinie zagęszczana piernikami z akcentem cząbru, podana z kluskami ziemniaczanymi – 18,00 PLN

    Krupnik na gęsinie podany z podrobami – 22,00 PLN

    Dania główne

    Kartacze z gęsiną podane z okrasą oraz kapustą zasmażana z grzybami – 53,00 PLN

    Udko z gęsi serwowane z kluską śląską oraz z sosem na bazie jarzębiny i czerwonego wina z dodatkiem gruszki podanej z musem z czerwonej kapusty – 72,00 PLN

    Deser

    Rogale Marcinkowskie z nadzieniem marcepanowym , oprószone pomarańczą i polane białą czekoladą. – 11,00 PLN

    Daniem sztandarowym jest gęś faszerowana, przepis autorski Szefa kuchni, który zdobył zloty półgęsek w 2013r. Jest to gęś faszerowana podrobami i kaszą gryczaną , serwowana przez Szefa Kuchni na „ płonąco ’’z dodatkami (kluski śląskie, sos pomarańczowy i kapusta czerwona zasmażana z gruszką konferencją i czerwonym winem z pobliskiej winiarni)

    Zapraszam wszystkich na weekend z menu z daniami z gęsiny, życzę smacznego.

    Szef kuchni, Marcin Kosinski

    Kontakt z nami
    Contact Us

    Okrężna 21, 87-800 Włocławek

    tel. +48 54 231 91 00 ; fax. +48 54 231 91 94

    KOM. +48 507 025 443

    recepcja@palacbursztynowy.pl

    kalendarzZadzwoń
    mapaMapa
    kalendarzRezerwacja
    kalendarzMenu
    kalendarzCall
    mapaMap
    kalendarz Reservation
    kalendarzMenu
    Kontakt: +48 507 025 443
    Bon Turystyczny